Wedding invitation

Owens kompis från college ska gifta sig i slutet av april. Jag känner honom knappt och bruden har jag aldrig träffat. Men, jag och Owen är bjudna på bröllopet och det ska bli kul att gå! Det blir dessutom en ”Welcome gathering” på fredag kväll och en ”Send off brunch” på söndag. Leopold ska vi lämna till Grandma under hela helgen (oooh hur ska jag klara mig utan L?!).

Vi har fått en riktigt fancy inbjudan och resorten där bröllopet ska hållas ser inte mindre fint ut, kolla in Wequassett resort. Det ligger i Cape Cod, närmare bestämt i Chatham, Massachusetts. Owen brukade spendera somrarna där som liten. Hans farföräldrar hyrde ett hus och bjöd in släkten några veckor om året.

Nu till min fundering. “Black tie optional” står det på inbjudan. På deras hemsida har de lättsamt förklarat att om man vill får man bära tux, men man måste inte. Jag gissar att det inte är så noga, men att de säkert ändå uppskattar om kvinnliga gäster bär klänning, helst långklänning, eller? Och det här med färger, finns det någon ”förbjuden” färg?    Ni med erfarenhet: någon ”vett & ettikett” jag bör känna till?

Annonser

18 tankar om “Wedding invitation

 1. Jag tror de enda ”förbjudna” färgerna är rött, vitt och svart. Det är iallafall vad jag fått lära mig. Men de är nog ok om man bär dem i mönster! Jättekul med Amerikanska stora bröllop, jag har varit på ett, verkligen en upplevelse!

  • Tack för tipsen! Då tror jag att jag undviker enfärgade klänningar i de tre färgerna, för att vara på säkra sidan 🙂 Ja, det är kul att det håller på i tre dagar också! Jag har också varit på ett innan (det i Louisiana som jag skrivit lite kort om tidigare).

 2. Vad roligt med bröllop :). Vi var på min kompis förra året och hade jätteroligt men vet tyvärr inte något om vett och etikett tyvärr när det gäller bröllop förutom att man inte ska bära vitt i och med att det är brudens färg (normalt sett i alla fall). Jag bar svart till min kompis bröllop vilket uppenbarligen var fel när jag läste Viktorias kommentar haha.

  • Jag har också hört att man inte ska bära varken svart eller vitt till bröllop (svart är ju till för begravningar), men det kan ju vara så att det skiljer sig mellan Sverige och USA. När jag googlar på dress codes så hittar jag inget om att det inte skulle vara ok med svart… Vem vet? Jag får väl ta och skicka ett mail och fråga! Kan man göra det tro? haha…

 3. Håller med Viktoria om de tre färgerna.. Vitt för att man inte ska ”upstagea” bruden, rött ska tydligen betyda att man legat med brudgummen, och svart är för begravningar.. Sen är ju dessa uppenbarligen rätt gammalmodiga så jag tror inte att de är så viktiga.. Förutom vitt som verkligen e ett ”no no”.. Men vad roligt med stort och tjusigt bröllop! Låter som att man ska va rätt uppklädd..

  • Tack för dina tips Nadja! Som sagt, jag tror att jag undviker de färgerna. För säkerthets skull, det finns ju ändå rätt många andra färger att välja mellan 🙂 Jo det ska bli väldigt kul!

 4. När min syrra gifte sig i höstas så hade jag en svart klänning. Många hade svart på sig, men så var det också ett höst bröllop och då är det helt ok. Skulle inte ha svart till ett vår eller sommar bröllop.

 5. Kul med bröllop! Jag håller med ovan om vitt, rött och svart, men blandat går det bra. Indirekt gäller väl oxå att man ine ska ha kort-kort utan helst till knäna.

  • Tack! Nä kort-kort hoppar jag också för säkerhets skull. Det ska bli kul att gå på jakt efter en klänning nu efter alla era tips (även om jag egentligen inte gillar att gå och shoppa direkt).

 6. Så som jag lärt mig är att de amerikanska traditionerna inte alls är lika strikta som i Sverige. Jag var på ett bröllop där alla nyanser syntes och även öppen tå sko….vilket i Sverige är ett big NO NO.. så när jag gick på bröllop här frågade jag direkt bruden vad hon ville, eller inte ville. Så det är nog den bästa rekomendationen jag kan ge 🙂
  Ha så kul!
  Ann

  • Oj, inte öppen tå, det visste inte jag och självklart har jag haft det vid ett svenskt bröllop 🙂 Tack, jo det kan nog vara en bra id’e att fråga brudparet ändå!

 7. Åå ja just det, sen är det det där med tärnorna…..man vill ju helst inte ha samma färg som brudtärnorna då de ska vara ”speciella”…..så en kort fråga till bruden ifråga kommer nog vara det bästa 🙂

Kommentera GÄRNA!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s